Nyttiga och goda recept

Nyttiga och goda recept är en guide där jag samlar några nyttiga och goda recept om du vill ha en lättare måltid som ska vara god. Har du tips på något recept jag kan lägga till får du väldigt gärna kommentera det här nedanför. Har vi skrivit upp recepten vi tipsar om så kan du även ge ett omdöme och betyg på receptet. I dessa fall så länkar vi vidare till dom. Se nedan vad vi menar.

Ost och spenatrullar

Kan ost och spenatrullar vara nyttiga? Ja det kan dom absolut vara. Det kanske inte är något du ska lägga in i dieten om du vill gå ner i vikt utan att träna, men annars är det absolut nyttig och bra mat.

Det du ska ha för att kunna göra dessa är följande:

  • 450 g fryst bladspenat (som du ska tina först)
  • 4 dl pastasås tomat&crème fraiche
  • 8 färska lasagneplattor
  • 150 g Apetina vitost
  • 4 tomater

Så här gör du för att laga rätten:

Du börjar med att sätt ugnen på 225 grader. Sedan fräser du spenaten med salta och peppra i en stekpanna. Rör ner 1 dl av dom 4 dl du ska ha. Sedan häller du över den röran över lasagneplattorna. Ha sedan över osten. Sedan rullar du ihop plattorna som rullar och lägga dom i en form. Häll sedan över resten av såsen. Dvs 3 dl. Sedan har du den inne i ca 15-20min. Hacka sedan tomterna och ha över när du tagit ut formen.